Pasta med sauce af brændte peberfrugter og ansjoser
Til 4 personer
Ingredienser:
3 røde peberfrugter
3 rødløg
3 fed hvidløg
2 håndfulde cherry tomater
1 aubergine
½ citron
2 laurbærblade
Så mange friske krydderurter som muligt (timian, oregano, rosmarin, basilikum)
3 spsk balsamico
3 spsk soya
Olie (jeg er ret vild med olie, så det er en smagssag hvor meget, der skal i retten, men mit bud er; der kan ikke komme for meget olie i retten)
4 ansjoser
500 gram tørret pasta
1 frisk mozzarella
Sådan:
Peberfrugterne halveres og udkernes og lægges på bagepapir.
Brændes kulsorte under grillen i ovnen (hold øje!).
Rødløg halveres og vendes i olien, de 3 spsk soya og de 3 spsk balsamico sammen med de hele hvidløg, de 2 håndfulde hele cherry tomater, den ene aubergine skåret i store bidder, den halve citron, de 2 laurbærblade og alle de krydderurter, du kan finde i køleskabskuffen/haven/altanen.
Bland godt sammen
Bag ved 180 grader i 30 minutter.
Imens flås de kulsorte peberfrugter.
Når urterne er bagt færdig fjernes laurbærbladene og eventuelle kviste fra krydderurterne og den halve citron smides ud (den bliver bitter, hvis du blender den med i retten)
Blend de flåede peberfrugter med urterne, de 4 ansjoser og smag til med olie, salt og peber.
Jeg foretrækker en grov udgave af saucen.
Kog pasta al dente italian style (de skal have meget hårdt bid!), vend pastaen med saucen og giv et par minutter til at saucen kan trænge ind i pastaen.
Garnér med olie og mozzarella revet i flager over retten.
…jeg fandt en rest af slagterens spegepølse, skar den i mundrette bidder og stegte den på panden som lidt ekstra garniture…Buon appetito
Server den med en lækker Chardonnay fra Tenuta Santome og aftenen vil være fuldendt